Consorci Localret

Introdució

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, rep el suport municipalista com a nou president de Localret

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, rep el suport municipalista com a nou president de Localret

Xavier Fonollosa Comas, alcalde de Martorell és el nou president del Consorci Localret. La candidatura de Fonollosa ha rebut el suport de l’Assemblea General de Localret reunida aquest dijous a Manresa.

L’alcalde de Martorell pren el relleu de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que havia estat president des del 2011 i que no ha optat a la reelecció. La nova direcció del Consorci Localret, encapçalada pel president Xavier Fonollosa, es completa amb les vicepresidències de l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco; de Viladecans, Carles Ruiz; del 1r Tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello i del diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Cañizares.

Encaixada de mans entre Xavier Fonollosa, nou president de Localret, i l'anterior, Valentí Junyent
Encaixada de mans entre Xavier Fonollosa, nou president de Localret, i l’anterior, Valentí Junyent

En la seva primera intervenció com a President de Localret, Xavier Fonollosa, ha assegurat que assumeix el repte de treballar, des de la col·laboració institucional amb Generalitat, diputacions i municipalisme, perquè Catalunya disposi arreu del territori de connectivitat amb serveis de telecomunicacions de qualitat i assequibles. Des de Localret, ha afegit, treballarem per superar les escletxes tecnològiques i que tothom disposi de les mateixes oportunitats per créixer.

El Consell d’Administració del Consorci Localret sorgit de l’Assemblea es completa amb els representants dels municipis de Badia del Vallès, Barcelona, Girona, els Guiamets, Manlleu, el Prat de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Vilablareix. A més, també en formen part els representants de l’ACM i l’FMC, de les 4 diputacions catalanes i 2 representants de la comissió dels consells comarcals.

Òrgans de Govern del Consorci Localret

Suport municipalista

El vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Tona, Josep Salom, ha apostat pel treball conjunt per assolir els objectius de l’Estratègia UE 2020 que basa el futur creixement econòmic en la sostenibilitat i les noves tecnologies. Per al president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, les noves tecnologies són imprescindibles per a la millora de l’equilibri territorial, la igualtat d’oportunitats i el bon govern dels municipis.

Els representants de l'ACM i l'FMC en la primera taula de l'Assemblea General de Localret
Els representants de l’ACM i l’FMC en la primera taula de l’Assemblea General de Localret

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha aprofundit en la idea de col·laboració perquè “tenim la necessitat de dotar al conjunt del territori de tecnologia”. Per a Conesa aquest tecnologia s’ha de posar des de l’àmbit local al servei dels ciutadans amb vocació social. La presidenta de la Diputació ha fet esment de diversos projectes de col·laboració en marxa amb municipis com ara aplicacions mòbils per a aparcaments, biblioteques, el servei local de teleassistència o portals d’informació cartogràfica o demogràfiques dels municipis.

En la cloenda de l’acte, Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, ha fet una defensa de la intervenció de les administracions públiques per portar la prestació dels serveis de telecomunicacions essencials al conjunt del territori, allà on el mercat no hi arriba per manca de rendibilitat econòmica. Per a Puigneró, a banda de l’estesa de fibra òptica pública per a portar serveis de telecomunicacions d’alta capacitat, també s’ha d’invertir com sigui possible en la millora de serveis de telecomunicacions i va recordar que des del Govern als darrers 2 anys s’han impulsat la construcció de 95 torres de telecomunicacions per a la millora de cobertura de telefonia i 137 equips per a la Televisió Digital Terrestre.

Localret és un Consorci Local format per més de 800 ens locals catalans que des de l’any 1997, actua de manera coordinada per afavorir el desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i l’aplicació de les noves tecnologies al servei dels governs locals.

assistencia assemblea localret

General Assemblea 2015