Consorci Localret

Introdució

Els autobusos municipals de Lleida ja ofereixen accés WiFi gratuït

Els autobusos municipals de Lleida ja ofereixen accés WiFi gratuït

La xarxa d’autobusos municipals de Lleida compta amb servei de WiFi lliure gratuït. Es tracta de la primera ciutat de Catalunya i la tercera d’Espanya que disposa d’aquest servei en tota la seva flota de vehicles.El servei WiFi està operatiu des de l’11 de setembre als 46 vehicles amb què compta la xarxa municipal d’autobusos. Els autobusos ja duen indicat a l’exterior una enganxina on s’indica aquest nou servei. Lleida és la primera ciutat de Catalunya que ofereix aquest tipus de servei a tota la xarxa i la tercera de l’Espanya, després de Salamanca i Logroño, segons que informa la Paeria.

La WiFi és gratuïta per a tothom però les capacitats que s’ofereixen “depenen de la relació que s’estableix entre Autobusos de Lleida i el seu usuari, com més intercanvi d’informació, més capacitat. Amb caire general, tots els usuaris disposaran de 10 MB, aquells usuaris que ens facilitin el seu correu tindran 20 MB i els que aportin el seu Facebook, 50 MB”, ha assenyalat el paer en cap.

El paer en cap ha destacat que “és un servei a l’usuari del transport públic, uns usuaris que estan creixent cada mes. En el darrer any han crescut un 11,7%”. L’alcalde Ros ha recordat que en l’àmbit tecnològic el servei municipal d’autobusos també ha anat creixent i “els nostres autobusos són cada vegada tecnològicament més avançats des del punt de vista de la informació i les comunicacions. L’any 2006 fou la primera ciutat a implantar el sistema de targeta sense contacte, al 2008 vam posar en funcionament el servei d’informació de l’explotació i poder consultar el temps que falta per a que passi l’autobús, al 2010 es va posar en marxa el codi QR que permet, atansant el telèfon, tenir la informació dels autobusos, al 2013 vam posar en marxa una APP Lleida Bus que connecta amb tota la informació de la xarxa, i ara posem en marxa el WiFi gratuït a tota la xarxa”.

Per la seva banda, el Conseller Delegat de Moventia, Josep Maria Martí, ha detallat que es tracta d’una WiFi vàlida per a tots els autobusos i no cal donar-se d’alta cada vegada que s’accedeix a l’autobús en un dia, element diferencial respecte a les xarxes que s’han instal·lat en altres llocs.

Presentació del servei de WiFi als autobusos de Lleida (Fotografia d'Herminia Sirvent, Paeria)
Presentació del servei de WiFi als autobusos de Lleida (Fotografia d’Herminia Sirvent, Paeria)