Consorci Localret

Introdució

El Mobile World Congress 2016 en xifres

El Mobile World Congress 2016 en xifres

L’edició 2016 del Mobile World Congress torna a convertir Barcelona entre el 22 i el 25 de febrer en la capital mundial del mòbil. A més de la repercussió en imatge i en efectes colaterals com l’atracció a Barcelona i Catalunya d’empreses tecnològiques,  el congrés de telefonia mòbil té unes xifres espectaculars.

L’esdeveniment té com a centre principal, encara que no únic, el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, situat al terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat, i ocupa prop de 100.000 metres quadrats. En aquest espai es donen cita més de 2.100 expositors, assisteixen més de 160 delegacions governamentals i s’han acreditat més de 4.000 periodistes especialitzats vinguts d’arreu del món. Pel que fa a l’assistència, els organitzadors preveuen que passaran pel recinte firal més de 95.000 persones.

MWC16_logo

Les xifres econòmiques que mou l’onzena edició a Barcelona del MWC són diferents segons les fonts que es consultin o la manera de computar els beneficis que comporta. El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ja va ressaltar durant la roda de premsa de presentació del Congrés, que l’esdeveniment genera directament 13.000 llocs de treball temporals. En referència a l’impacte total econòmic a la ciutat de Barcelona i rodalies es calcula sobre els 460 milions d’euros, superant els 436 que es xifren en l’edició anterior. L’empresa Captio, que ha desenvolupat un servei mòbil per gestionar automàticament les despeses d’empresa, ha calculat que durant els 4 dies del congrés les companyies assistents gastaran una mitjana de 2900 euros per empleat a la ciutat.

Pel que fa a les empreses catalanes, el Mobile World Congress (MWC) comptarà amb la presència de 88 empreses catalanes amb expositor en aquesta edició, segons que va anunciar el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, que ha recordat que a aquesta xifra cal sumar-li 18 startup que estaran presents al congrés paral·lel d’emprenedoria 4 Years From Now (4YFN).

EL MWC16 acull la presentació de les darreres novetats en telefonia mòbil (Foto @GSMA)
EL MWC16 acull la presentació de les darreres novetats en telefonia mòbil (Foto @GSMA)

Entre les novetats organitzatives cal afegir que el MWC amplia enguany, més enllà de la telefonia mòibl, les seves activitats paral·leles destinades per als ciutadans i les empreses tecnològiques d’altres sectors, especialment aquelles activitats lligades a l’educació, la salut i l’automoció.