Introdució

El Govern Basc posa en marxa un servei de missatgeria ciutadana amb Telegram

El Govern Basc posa en marxa un servei de missatgeria ciutadana amb Telegram

El Govern Basc posarà en marxa, dilluns 22 de juny, un nou canal d’interacció amb la ciutadania. Es tracta de la missatgeria instantània a través de l’aplicació mòbil Telegram i amb el número de telèfon 688 67 12 34.

A partir del dilluns, totes les persones que desitgin sol·licitar informació, assessorament o orientació sobre els serveis que presta l’Administració Pública basca, podran fer-ho descarregant-se aquesta App que està disponible en els principals sistemes operatius de telefonia mòbil (Android, Iphone i Windows Phone) i incloure en la llista de contactes el número de telèfon habilitat.

El Govern basc ha triat la plataforma Telegram per atendre a la ciutadania per tres raons principalment: per la seguretat i confidencialitat que ofereix el servei enfront d’altres aplicacions de missatgeria instantània, perquè compta amb una API (Application Programming Interface) oberta i un protocol lliure a la disposició de tots, és a dir que comparteix el seu codi font per ser millorat, i perquè és una aplicació gratuïta.

zuzenean

Es tracta d’un nou canal que gestionarà, des de Lakua, el personal del Servei d’Atenció a la Ciutadania del Govern basc, ZUZENEAN, i que se suma als canals habituals de comunicació disponibles fins avui: presencial, telefònic i internet.

Aquest nou sistema d’interacció entre l’Administració Pública basca i la ciutadania neix del compromís del Govern basc per adaptar-se permanentment als nous usos de la societat de la informació i a les demandes de cada moment, així com per escoltar activament a la ciutadania prestant-li servei i facilitant el seu accés a l’Administració Pública basca, allí on es trobi. Entre els avantatges que ofereix l’ús d’aquest canal destaquen: la immediatesa característica del mateix sistema, la senzillesa en el maneig de l’eina i la gratuïtat del servei.

ZUZENEAN 

ZUZENEAN neix l’any 2008 com a servei públic i gratuït d’atenció ciutadana. És integral i multicanal: atén en horari de vuit del matí a dos quart de vuit de la tarda, a través de www.euskadi.eus, en les tres oficines a les tres capitals basques i a través del telèfon 012 d’atenció ciutadana.