Qui som Localret és el consorci local format per les administracions locals de Catalunya.

Impulsem la societat de la informació

Localret és el consorci local format per les administracions locals de Catalunya per millorar l’acció dels governs locals en limpuls de la societat de la informació

Localret és el Consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació.

Localret té la funció de fer sentir la veu dels municipis en aquells àmbits on es prenguin decisions que afecten l’ordenació de les infraestructures i els serveis de telecomunicacions, així com en tot allò que afecti el desplegament i utilització de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Localret també té la missió de prestar serveis i oferir assessorament als ens locals en la preparació i execució de les polítiques locals per al desenvolupament de la societat del coneixement i en el desplegament de les TIC al territori i per al conjunt dels ciutadans. Els usos i beneficis de les noves tecnologies han de ser accessibles a tot el territori i al conjunt dels ciutadans, evitant l’anomenada “escletxa digital”.

Actualment són més de 800 els ens locals que formen part de Localret, a més de comptar amb el suport des del naixement l’any 1997, de les dues entitats municipalistes catalanes: l’FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i l’ACM (Associació Catalana de Municipis i Comarques).

Localret defensa els interessos dels ens locals catalans i cerca, en tot moment, la col·laboració i les sinergies de la resta d’administracions públiques i de la iniciativa privada per assolir els objectius comuns.

Som el consorci local format per les administracions locals de Catalunya

Presentació del President

 

Xavier Fonollosa Comas, President
Xavier Fonollosa

Com a president de Localret em plau donar-vos la benvinguda a la nostra pàgina web, una de les portes d’entrada a aquest consorci local per al desenvolupament de la societat de la informació.

En els darrers anys, són moltes les transformacions que han viscut els nostres municipis. El desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), l’extensió de les xarxes de telecomunicacions, l’administració electrònica, entre d’altres, són realitats que han començat a implantar-se. En els darrers temps, però, un altre element ha deixat sentir amb força els seus efectes: la crisi econòmica.

Crec que, ara més que mai, les TIC i la societat del coneixement són l’oportunitat que els municipis de Catalunya necessiten, que seran una peça clau per ajudar a pobles i ciutats a sortir de la situació actual. Per aquest motiu no tinc cap dubte que la feina que fem des de Localret és més necessària que mai. Estem al costat dels municipis, acompanyant-los, assessorant-los i, alhora, fent especial incidència en tots aquells projectes i serveis que generen un estalvi directe per a les administracions locals que hi participen.

A Localret estem a la disposició de tots els ajuntaments i ens locals i, en el context actual, estem convençuts que ha arribat l’hora de sumar esforços. Només des de l’actuació conjunta i coordinada de les diferents administracions podrem estar realment al servei del municipalisme català. És el moment de crear sinèrgies i de maximitzar resultats. No dubteu, doncs, en posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol qüestió que pugui ser del vostre interès o per a què us expliquem en profunditat els serveis que us oferim.

Xavier Fonollosa Comas
President